miercuri, 2 ianuarie 2013

Beef Wellington

Ingrediente:                                                                                         
Pentru 6 portii:
- 1 muschiulet de vita (cca. 1,3 kg)                  
- 2 linguri ulei de masline                                          
- 30 gr unt
- 175 foie gras
- 1 ou
- 1 pachet aluat foitaj (450 gr)
- sare
- piper proaspat macinat
Umplutura de ciuperci:
- 50-60 gr de unt
- 200-250 gr ciuperci tocate marunt (nu din conserva!!!)
- 1 ceapa mica marunt tocata
- 3 linguri smantana foarte grasa (eventual frisca nebatuta)
- jumatate de lingurita cimbru uscat
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- sare, piper proaspat macinat

             Intai preparati umplutura. Incingeti untul, sotati ceapa 2-3 minute, fara sa se rumeneasca, apoi adaugati ciupercile. Lasati pe foc, amestecand frecvent, pana se evapora lichidul. Puneti smantana sare si piper, apoi lasati la foc moale. Amestecati frecvent. Cand s-a ingrosat bine, luati de pe focsi bagati in frigider, dupa ce s-a mai racit.
              Desfaceti aluatul din pachet (daca este congelat se descongeleaza in cca 3 ore, la temperatura camerei) si asezati-l pe masa pudrata cu faina. Pe mijlocul foii, intindeti pateul pe o zana de aceeasi lungime cu bucata de carne. Acoperiti foaia cu umplutura de ciuperci, lasand cativa centimetri liberi, la toate marginile foii. Puneti carnea peste umplutura, apasand-o usor, sa se lipesca bine. Impachetati muschiul in aluat, lipiti capetele si taiati eventualele fasii de aluat in surplus. Asezati ruloul pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt, apoi ungeti suprafata aluatului cu un ou batut si faceti deasupra 4-5 mici crestaturi in aluat, pe unde sa poata iesi aburul. Bagati tava in frigider si lasati 30-50 de minute. Ungeti iar cu ou si bagati tava in cuptorul incins la 230 grade Celsius (treapta 8). Dupa 10 minute, reduceti la treapta 5 si lasati la copt inca 20-25 minute, pana se rumeneste frumos. Scoateti din cuptor si lasati rulada sa se ,,odihneasca'' cca 10-15 minute inainte de a o taia. Taiati felii groase si serviti cu diverse garnituri si/sau cu sos Bearnez, Madeira sau Colbert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu