Pentru 6 portii:
- 500 gr carne macra de vitel, tocata
- 2 cepe medii, tocate
- 2 linguri bulion
- 2 linguri vin alb sec
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 galbenus
- 1 kg cartofi
- 250 ml de lapte
- 2 linguri smantana
- 100 gr unt
- nucsoara rasa
- 80 gr branza Gruyere rasa (sau cascaval)
- 10-12 boabe de piper rosu, zdrobite
Caliti ceapa in 50 gr de unt, pana devine transparenta. Adaugati carnea amestecand frecvent. Cand lichidul lasat de carne e aproape complet scazut, puneti vinul, patrunjrlul si bulionul diluat cu putina apa. Amestecati frecvent, la foc mic, pana cand carnea e bine patrunsa. Luati de pe foc, lasati sa se mai raceasca, amestecati carnea cu galbenusul, puneti sare si piper dupa gust.
Taiati cuburi cartofii curatati, fierbeti-i in apa cu sare. Scurgeti foarte bine cartofii fierti si faceti un piure, cu laptele fierbinte, smantana si doua linguride unt. Puneti sare, dupa gust, si un praf de nucsoara.
Ungeti cu unt o tava si asterneti jumatate din piure. Intindeti deasupra carnea si acoperiti cu restul de piure. Presarati branza rasa si puneti, ici, colo, mici bucatele de unt.
Rumeniti in cuptor circa 10-15 minute (la treapta 4-5). Serviti fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu