pentru 6 portii:
- 1-2 oua
- faina
- pesmet
- ulei pentru prajit
Untul aromat:
- 12 linguri unt
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri patrunjel tocat marunt
- 2 linguri tarhon tocat marunt
- 2 linguri ceapa de tuns (ciboulette) tocata marunt
- 1/4 lingurita de piper proaspat macinat
- zeama de la 1/2 lamaie
Preparati intai untul aromat. Verdeturile trebuie sa fie cat mai marunt tocate si usturoiul zdrobit, ca o pasta. Alegeti unt cat mai gras; lasati-l sa se inmoaie la temperatura camerei. Frecati bine untul cu restul ingredientelor, puneti-l pe o folie de plastic, dati-i o forma de baston, infasurati in plastic si lasati-l sa se intareasca in frigider.
Bateti cu grija bucatile de carne (cu partea fara ,,dinti'' a batatorului), dar fara sa le subtiati prea mult (cam 8 mm grosime); pudrati-le cu sare si piper. Bateti bine ouale intr-un castronas. Scoateti din frigider untul intarit, taiati-l in 6 bucati, fiecare un pic mai scurta decat latimea feliei de carne.`Puneti cate o bucata de unt pe latura mai scurta a fiecarei felii si rulati strans carnea in jurul untului. Indesati in rulou eventualele ,,franjuri'' de pe marginea carnii. Tavaliti rulourile prin faina, apoi prin ou, la sfarsit prin pesmet; asigurati-va ca s-au acoperit peste tot cu ou si pesmet. Puneti-le pe o farfurie, in frigider, sa stea cam 30 de minute inainte de a le praji.
Puneti ulei cam de doua degete (cca 2,5 cm) intr-o tigaie adanca. Incingeti uleiul si prajiti rulourile, rumenindu-le bine pe toate partile. Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti imediat. Atentie, untul poate tasni cand faceti prima taietura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu