joi, 3 ianuarie 2013

Solyanka

Ingrediente:
Pentru 6 portii:
- 1 kg de os de vita cu sita
- 300 gr carne de vita
- 100 gr carnati uscati de vita
- 150 gr rinichi de vita
- 150 gr piept de pui
- 2 cepe
- 5-6 castraveti murati
- 3 linguri bulion
- 50 gr unt
- 100 gr masline fara samburi (negre sau verzi)
- boabe de piper negru
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- smantana

            Fierbeti bine osul (spart), carnea de vita, rinichiul si carnatii. Cand sunt gata, strecurati zeama, puneti-o iar pe foc si fierbeti in ea pieptul de pui, taiat bucatele. Spumuiti. Tocati ceapa, puneti-o la prajit cu untul.
             Cand ceapa devine transparenta, adaugati bulionul, amestecati si mai lasati 2-3 minute pe foc. Curatati castravetii de coaja si taiati-i cuburi. Puneti in oala cu supa carnea si rinichiul, taiate fasiute, carnatii taiati in rondele, ceapa cu bulionul si castravetii, foaia de dafin, cateva boabe de piper.
              Adaugati putina saramura de la castraveti, dupa gust.
              Lasati sa fiarba impreuna cam 5 min.
              Cand serviti, adaugati in farfutii masline, verdeata tocata si smantana, eventual felii de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu