- 3 kg de faina
- 3 lingurite de sare
- 750 gr de ulei amestecat cu unt si untura
- 1 pahar cu apa
- 15 oua
- 750 gr de lapte
- 1 kg de zahar
- 1 pahar smantana
Drojdia se pune intr-un vas nu prea mare si se amesteca cu doua linguri de zahar pana cand se face ca o pasta si se topeste zaharul, se adauga faina in ploaie ca sa fie ca o smantana grosuta si se pune la dospit.
Intr-o oala, se ia din cantitatea de faina o mana si se opareste cu lapte clocotit. Se pune lapte pana este o pasta ca o smantana fara cocolosi. Se lasa sa se raceasca.
Se sepra galbenusele. Peste galbenus se adauga zaharul si se freaca foarte bine pana devine o pasta. Cam 5 albusuri se bat spuma, iar restul se pun deoparte. Daca drojdia a crescut, se pune peste faina din lighean. Se pune si faina oparita,calduta, galbenusurile, albusurile batute si un pahar de 100 grde apa. Se framanta bine jumatate de ora. Duoa aceea se pune, cate putin, alternativ ulei si unt. La urma de tot se adauga smantana, se framanta total o ora, apoi se pune la crecut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu