luni, 24 decembrie 2012

Prajituri cu nuca de cocos

Blatul: 7 albusuri se bat cu 300 gr de zahar. Separat, se amesteca 200 gr de cocos cu 4 linguri de faina. Se amesteca apoi cu spuma cu o lingura de lemn. Se coace in tava, pe hartie de pergament sau pe dosul tavii tot cu hartie.
Crema: Cele 7 galbenuse ramase se freaca cu 6 linguri de lapte, 3 linguri de faina si vanilie. Se fierbe compozitia pe aburi pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu un pachet de unt care a fost frecat cu 100 gr de zahar pudra. Se pune crema peste blat sau intre foi si se face o glazura de cacao. Se presara nuca de cocos.
Glazura: 3 linguri de cacao se oparesc cu 2 linguri apa clocotita, 5 linguri zahar pudra si o lingurita de unt si se toarna fierbinte pe blat sau pe crema.


  

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu