-12 linguri de zahar
-12 linguri nuci pisate, putin prajite
-5 linguri faina
-3-4 linguri pesmet foarte fin
-arome dupa gust
Mod de preparare: Se bat bine albusurile peste care se adauga zaharul, nuca, faina, pesmetul. Se coace intr-o tava unsa si tapetata hartie. Se taie blatul in 2 parti: partea de jos se insiropeaza cu un sirop dulce si bine aromat.
Aroma: 12 galbenusuri cu 8 linguri de zahar se pun intr-un vas cu apa clocotita. Se amesteca bine pana se ingroasa, apoi se adauga 3 lingurite de cafea solubila dizolvata in apa calduta indulcita.
250 gr de unt se freaca cu 4 linguri de zahar.
Dupa ce s-au racit galbenusurile, se adauga cate o lingura in unt. Jumatate din aceasta crema se pune peste primul blat. Se mai presara sinuca prajita si pisata. Restul cremei se pune deasupra. Se poate turna o glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu