-150 gr de unt
-3-5 oua
-sare
Umplutura: -500 gr zmeura, coacaze, caise sau capsuni
-200 gr zahar
-2 albusuri
-zeama de la lamaie
Se pun intr-o oala apa, sarea si untul si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se pune toata faina odata si se bate cu telul pana se obtine un aluat gros ca o mamaliguta. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca circa 15 minute,dupa care se adauga ouale unul cate unul, batand cu putere dupa fiecrae. Dupa ce au fost inglobate toate ouale , se bate aluatul cu lingura, ca sa se oxigeneze bine , cel putin 10 minute.
Se ia un saculet de panza care are la varf un cornet din tabla cu deschidere cat un deget si se umple cu aluat. Se toarna intr-o tava unsa sub forma de gramajoare cat o nuca, la o anumita distanta una de alta, pentru a avea loc sa creasca intrucat in timpul coacerii isi dubleaza volumul. Gogosile trebuie sa fie bine coapte si uscate , pentru a nu se lasa. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava dupa care se umplu cu urmatoare spuma.
Se bat bine albusurile cu zaharul si cu fructele. Cand spuma incepe sa se ingroase, se adauga zeama de la lamaie, continuand sa se bata inca circa 30 de minute pana cand se intareste.
Se taie gogosile lateral, se umplu cu spuma si se servesc imediat ca desert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu