Aluatul: -250 gr faina
-2 pahare de apa
-150 gr unt sau mandarina
-3-5 oua
-putina sare
Crema: -4 oua
-6 linguri zahar
- 4-5 linguri faina
-jumatate linguri de lapte
- jumatate de baton de vanilie
Glazura(optional): -60 gr ciocolata
-2 linguri zahar
-o lingurita unt
- o lingurita apa
-o lingurita ulei
Aluatul: Se face un aluat oparit: Se pun intr-o oala apa, sarea si untul si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se pune toata faina odata si se bate cu telul pana se obtine un aluat gros ca o mamaliguta. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca circa 15 minute,dupa care se adauga ouale unul cate unul, batand cu putere dupa fiecrae. Dupa ce au fost inglobate toate ouale , se bate aluatul cu lingura, ca sa se oxigeneze bine , cel putin 10 minute.
Se ia un saculet de panza care are la varf un cornet din tabla cu deschidere cat un deget si se umple cu aluat.
Se ia o tava, se unge cu putin unt si se toarna aluatul in forma de bastonase groase cat un cat un deget si lungi cam de 8 cm. Se introduce tava in cuptorul bine incins, unde se coace timp de 20-25 minute. Eclerul este gata daca si-a dublat volumul si este bine uscat. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se asaza pe un platou sa se raceasca.
Crema: Se freaca ouale cu zaharul,se adauga faina, laptele si batonul de vanilietaiat foarte fin, se pune totul pe foc si se bate bine cu telul pana cand se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se taie fiecrae ecler in doua, orizontal si se umple cu crema. Se acopera cu cealalta jumatate si se glazureaza cu glazura urmatoare.
Glazura: Se rupe ciocolata bucati si se pune intr-un ibric, adaugand zaharul, untul si putina apa(o lingurita). Se pune la fiert , amestecand mereu pana cand compozitia se omogenizeaza bine.
Se lasa putin sa se raceasca si apoi se varsa pe fiecare ecler cate putin, netezind cu un cutit fierbinte. Se da prajitura putin la rece, dupa care poate fi servita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu