luni, 24 decembrie 2012

Krantz

Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina
Crema: 300 ml lapte se pune la fiert cu coaja de la o lamaie (sau portocala) vanilie.
         5 linguri zahar, 3 linguri amidon alimentar se amesteca peste care se toarna 200 ml lapte. Cand laptele (300 ml) da in clocot se toarna compozitia si se ametseca continuu pana se ingroasa se ia de pe foc si se raceste rapid la jet de apa, amestecand in continuare. Intr-un alt vas, se freaca un pachet de unt (scos din frigider mai devreme) si se adauga cate o lingura de ciulama obtinuta mai sus. Se fac doua culori: Cea alba si zeama de lamaie si maro cu cacao si esenta de rom.
Krantzul:  Se ard 5-6 linguri de zahar, se adauga nuci cat cuprinde. Se intinde pe un fund. Cand se intareste se zdrobeste cu facaletul. Se intinde krantzul pe o jumatate de coala de celofan. Blatul se taie in 3. Se umple cu crema: un strat alb, un strat maro. Se unge tot cu crema si se rostogoleste prin krantzul zdrobit. Se infasoara in celofan si se pune la frigider.
      Se mai poate servi si cald cu o cupa de inghetata alaturi.


Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu