marți, 25 decembrie 2012

Tort sah

Se coc doua foi de pandispan din cate patru oua la una. Se pun doua linguri de cacao in loc de doua linguri de faina. Se coc in tava lata. Se taie fasii de doi cm si se insiropeaza.

Crema: 
-4 galbenuse
-250 gr de zahar
-5 linguri de lapte
-2 pachete de unt
-4 linguri de cafea solubila


       Se pune la fiert zaharul cu laptele, se da deoparte, apoi se adauga galbenusele si se pune iar pe foc, unde trebuie amestecate pana se leaga mai bine. Separat se freaca untul pana iese apa din el. Peste crema fiarta se pune cafeaua solubila, apoi cate o lingura de unt tinut la temperatura camerei. Pe un platou se aseaza o fasie de aluat alba,  una neagra etc., apoi un rand de crema, apoi alt rand de fasie (una neagra, una alba etc.). Se imbraca in crema. Pe deasupra puteti sa faceti din cacao patrate ca pe tabla de sah si puteti pune piese inventate de voi.

 Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu