luni, 24 decembrie 2012

Lasagna cu dovlecei

Ingrediente:
-400 gr foi de lasagna
- 2 morcovi
-2 cepe
-200 gr de dovlecei
-200 gr carne tocata de vita
-200 ml suc de rosii
-100 gr parmezan
-piper
-sare
-50 ml ulei de masline 
Pentru sosul Bechemel: 50 gr unt, 50 gr faina, 350 ml lapte, 1 praf de nucsoara, sare.

Preparare:  Cureti legumele, le speli si le tai in cubulete. Le calesti intr-o tigaie cu 30 ml ulei incins, iar dupa 3-4 minute, pui carnea si le amestecipana cand isi schimba culoarea. Torni sucul de rosii, condimentezi cu sare si piper si continui sa le fierbi impreuna 5-10 minute.
         Pentru sosul Bechamel, topesti untul intr-o cratita, presari faina si mixezi energic, apoi torni treptat laptele si continui fierberea amestecand, ca sa se ingroase sosul. Il condimentezi si sarezi dupa gust.
          Oparesti foile de lasagna, una cate una. Intr-o tava unsa cu uleiul ramas, asezi un strat de lasagna, torni un strat subtire de sos alb, apoi compozitie cu legume si carne. Repeti straturile pana cand termini ingredientele, ultimul strat fiind de foi. Deasupra presari parmezan ras.
           Introduci tava in cuptorul cald, la foc mediu (180 grade Celsius) pentru jumatate de ora. O portionezi dupa ce s-a racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu