luni, 24 decembrie 2012

Prajitura de gheata

Ingrediente:

-4 oua
-300 gr unt
-300 gr zahar pudra
-200 gr biscuiti pisati marunt
-300 gr lapte clocotit
-50 gr cacao
-o mana de nuci prajite, foarte marunte
-3-4 linguri dulceata fara sirop
-o mana stafide
-o ciocolata neumpluta inauntru
-1/2 frisca

         Se freaca untul cu zaharul pana cand devine crema. Se oparesc biscuitii si apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Cand este caldut, se pune cate o lingura, amestecandu-se mereu. Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri. La urma se adauga si albusele batute ca pentru bezea. Apoi se adauga stafidele. Se tapeteaza 2 tavi de chec cu celofan peste care se pune cacao si apoi se da la frigider. se adauga frisca pe deasupra. Deasupra se pot pune nuci, dulceata etc. dupa cum doriti sa ornamentati prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu